dimecres, 13 de juliol del 2011

Acta reunió 11 de juliol de 2011

Ordre del dia:
1. Aprovació del document “Objectius locals…”
2. Consell Escolar de La Maquinista i creació del document identitari.
3. Punt d’informació i accions de setembre.
4. Pancartes.
5. Bus a Madrid.
6. Acció a Ciutat Meridiana.

1. Es planteja la congruència del document. Hi ha opinions diverses sobre el fet d’entregar-lo o no; cal pensar en la repercussió de l’imatge del moviment davant de l’estament polític. És contradictori dir que no ens representen i seguir el camí de la burocràcia entregant el document de manera oficial. Es valora la poca importància d’un document entregat com a tal; és més important donar força a les idees que entregar un full. I també es valora la importància de que les passes a seguir siguin consensuades a nivell de Barcelona, que no sigui una acció aïllada de Sant Andreu.
Proposta alternativa a l’entrega del document: anar als Consells de barri. Assistir-hi de manera periòdica i pactar el que es dirà (per exemple repetir una pregunta concreta de manera sistemàtica). Cal tenir paciència amb el Consell de barri ja que no és un òrgan de participació sinó un òrgan d’informació.
En referència al document pròpiament dit, acordem fragmentar el punt 1.5 i afegir la 1ª part al punt 1.3. Acordem també repassar el punt 1.4 ja que no queda massa clar i hi ha molta informació condensada. El punt 1.6 referent a la limitació de mandats crea debat; hi ha opinions favorables (la majoria) i contràries. En referència a aquest punt, acordem també canviar el terme “Sant Andreu” per “territori” per tal de poder fer extensiu el document a qualsevol població.
En aquest sentit es debat la incongruència que suposa el fet que les propostes legislatives populars depenguin d’un partit per ser aprovades.
2. Es repassa la proposta d’acció de cara al 12 de setembre, per promoció i informació, donar-nos a conèixer. Es proposa, a més del repartiment dels fulls informatius, fer difusió per internet. També es proposa redactar la informació que donem en forma de pregunta, per convidar a una resposta per rebre resposta. Acordem que ha d’estar feta pel dia 5 de setembre.
Ens agradaria arribar a més escoles, per fer-nos més visibles, però l’assistència als Consells escolars és difícil, ja que és per invitació. Una proposta alternativa és la de fer reunions informatives convidant a tota la comunitat educativa.
3. Des d’Acció es proposa fer un punt d’informació permanent a la plaça i es demana la disponibilitat. Acordem fer uns horaris per no ocupar tant de temps, i proposem fer-ho dos dies per setmana, per exemple el dimarts coincidint amb l’assemblea i un altre. També proposem demanar un panell informatiu per posar informació visible de manera fixa.
Pel que fa a l’acció de les tisores a les escoles simbolitzant les retallades, acordem que ha d’estar més consensuada.
4. Es van fer pancartes que es van penjar el passat dijous a la cassolada itinerant, i les han tret gaire bé totes. La proposta és fer-ne més a les properes cassolades, i col.laborar des de la comissió.
5. Acció proposa muntar un minibus per anar a la mani de Madrid del dia 22. Qui estigui interessat que s’adreci a Acció.
6. S’informa d’una acció el proper 7 d’agost a les 17h al CAP de Ciutat Meridiana.